Az üdülőházak vendégei kötelesek betartani és elfogadni a Házirendet és az emberi együttélés, a kulturált viselkedés szabályait.

Üzemeltető/ tulajdonos: Balaton Mini Service Idegenforgalmi Kft.

8600 Siófok, Fő utca 93-95.  asz: 10326192-2-14

Üdülőházaink foglalása és egyéb információk adása kizárólag a központi értékesítésünkön keresztül lehetséges emailben vagy telefonon, info@januscountry.hu  tel: +36305006315 (Janus Hotel, 0-24 H)

 1. 1.Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, szép kártya, utalás. Elfogadott pénznemek: Forint (Ft) és Euró. (€)
 2. Érkezés és elutazás: a szálláshely az érkezés napján 15 órától, az elutazás napján délelőtt 10 óráig áll a rendelkezésre. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján, rugalmasan. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsokat le kell adni, a szállásadó megbízottja részére vagy a ház kulcsdobozába vissza kell tenni. A megegyezett időpont előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza. Az apartman elhagyásakor az átvett TV, klíma kapcsolót vissza kell adni. Az apartman elhagyásakor az ajtókat, ablakokat kérjük bezárni. A légkondicionáló (klíma) berendezés használata kizárólag az apartmanban tartózkodás alkalmával, zárt ablakok és ajtók mögött a megengedett.
 3. A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek. Csecsemő részére utazó ágyat vagy kiságyat előzetes bejelentésre tudunk biztosítani. A szállásadó jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a szálláshelyen az előre bejelentett, illetve kifizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek. A vendégeink látogatót nappal (8 és 22 óra között) a szállásadóval előzetes egyeztetéssel fogadhatnak.
 4. Háziállatokat -pótdíj ellenében- fogadunk. Az aktuális díjakat az ÁRAINK menüpont tartalmazza. Az állatok által okozott esetleges károkat a foglaló köteles megtéríteni a szállásadónak.
 5. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni, és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.
 6. A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért. A vendégek által a nem rendeltetésszerű használattal okozott kárért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, a kárt közvetlenül meg kell téríteni a szállásadónak. Az apartmanok berendezését a házból kivinni tilos! Az érkezéskor és induláskor az apartmanokat megtekintjük. A házirend megsértése kitiltást, illetőleg tárgyak eltulajdonítása, rongálása, egyéb intézkedést vonhat maga után.
 7. Amennyiben a tartózkodás alatt az apartmannal, szobával kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
 8. A szálláshelyen hagyott értékekért a szállásadó nem vállal felelősséget. Az apartmanhoz tartozó értékek, tárgyak védelme a vendég felelősség körébe tartozik.
 9. A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, az ágyneműt huzattal, egy héten túli tartózkodás esetén heti ágyneműcserét, valamint a végső takarítást.
 10. Kérjük, ügyeljenek a rendre és a tisztaságra. Elutazáskor az apartmanban, szobában kérjük, ne hagyjanak mosatlan edényt, ill. szemetet. A vizes ruhákat, törölközőket az erre alkalmas ruhaszárítóra kérjük elhelyezni és ne az apartman korlátaira vagy székekre stb.
 11. Segélyhívás: a konyhaszekrényben kisebb elsősegély-csomagot talál. Nagyobb baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot!
 12. Tűz esetén a kijelölt helyen található poroltó készülékkel, azonnal kezdje a mentést és hívja a tűzoltókat 105-ös számon majd azt követően a szállásadót! A házakban füstjelző működik ezért bent dohányozni szigorúan tilos! A dohányzás az udvaron a kijelölt helyen történhet!
 13. Takarítás: az apartmant a vendégek tisztán kapják meg, ottlétük alatt maguknak kell takarítani. Hosszabb tartózkodás esetén -dijtalanúl- hetente egyszer újabb takarítást, ágynemű és törölköző cserét biztosítunk.
 14. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehet. Amennyiben azok megtelnek az udvaron lévő kukában helyezzék el azokat! Újabb szemeteszsákot a szállásadótól lehet kérni.
 15. Étkezés: A házak felszerelt konyhával rendelkeznek. Kérjük a tisztaságra ügyelni! A mikrohullámú sütőbe fémet tartalmazó edényt ne tegyen be!
 16. Parkolás: Parkolni a zárt udvaron kialakított, házhoz tartozó parkolóhelyeken díjmentesen lehet. A kapubejáratot és az utakat hagyja szabadon minden esetben!
 17. Grillezés és tűzrakás kizárólag az erre kiépített helyeken megengedett! Minden házhoz külün kerti grill tartozik. Kérjük hogy grillezéshez szükséges kellékeket mindenki hozza magával. Egyéb tüzet rakni kizárólag a kivelölt helyen, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására az eszközök letisztítására és a parázs eloltására.
 18. A vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az apartmanban 22h-08h között Tilos hangoskodni, zenélni vagy zenét hallgatni.
 19. Internet és TV szolgáltatás: a házakban ingyenes WIFI kapcsolat biztosított. Az okos TV készülékeken keresztül, többféle internetes tartalom pl. YouTube és NETFLIX szolgáltatás is elérhető. A csatlakozáshoz szükséges kódok a házakban kifüggesztve találhatók.
 20. Külön, előzetes kérésre biztosított szolgáltatások: (díjmentesen): baba ágy, etető szék, baba kád, varrókészlet, vasaló/ vasaló állvány (külön díj ellenében): zsákos grill szén, grill gyújtós
 21. A szálláshelyeken Tilos a Dohányzás! Dohányozni csak a dohányzásra kijelölt helyeken szabad.
 22. A szálláson, külön csapon, beépített ivóvíz szűrők vannak (kizárólag 1 és 2 sz. épületek) Ezek többféle hasznos ásványi anyagot is kiszűrnek, ezért terhes nők és 3 év alatti gyermekek a szűrt vizet nem fogyaszthatják, az egészsdégügyi jogszabályok szerint.
 23. A szállásokhoz – a téli időszak kivételével – kizárólagosan privát használatra, mobil pezsgőfürdő medencék is tartoznak, melyeket a vendégek a házzal együtt saját használatra az ott tartózkodásuk idejére bérletbe megkapnak, az üzemelésükhöz szükséges leírással és anyagokkal együtt. A medencék feltöltése és üzemeltetése kizárólagosan a bérlő feladata. Ezek használatához szükséges kellékeket a bérbeadó biztosítja.
 24. A vendégek rendelkezésére áll egy kültéri épített , fa fűtéses közösségi szauna ház. A szauna előzetes bejelentkezéssel , dijtalanúl vehető igénybe. A használati igényt előző nap kérjük jelezni.
 25. Környezetvédelem: felhívjuk vendégeink figyelmét hogy a vizzel és az elektromos energiával takarékoskodjanak. A faluban nincs csatorna hálózat, ezért a szennyviz , zárt tárolókba kerül elvezetésre. A tárolók időszakos ürítése, a szennyiviz, tisztító telepre történő közúti szállításával történik ami energia igényessé és drágává teszi a szennyviz kezelését.

A szálláshely tulajdonosa, mindenkor vendégei kényelmét és pihenését tartja szem előtt. Szívesen állunk rendelkezésükre bármilyen probléma felmerülése, információ szolgáltatása… stb. esetén. Kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal!

Üzemeltető/ tulajdonos: Balaton Mini Service Idegenforgalmi Kft.

info@januscountry.hu 

tel: +36305006315 (Janus Hotel recepció, 0-24 h)